Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kép 1/3 - bazsalikomos-peszto-olajfa-tal-olivafa
Kép 2/3 - bazsalikomos-peszto-olajfa-tal-olivafa
Kép 3/3 - bazsalikomos-peszto-olajfa-tal-olivafa
bazsalikomos-peszto-olajfa-tal-olivafa
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Bazsalikomos pesztó

A krémes, illatos és zamatos bazsalikomos pestóval a tésztákat, a húsokat, halakat egyaránt a leveseket és a szendvicseket is ízletesebbé teheted. Ráadásul könnyen az ízlésedre formálhatod. Genovában márványmozsárban zúzzák össze a hozzávalókat, te bátran hívd segítségül a robotgépet, amellyel percek alatt elkészíted.

A kapcsolódó termékeknél az alapanyagok megrendelhetőek.

Elkészítés

Hozzávalók:

2 bögre  friss bazsalikomlevél (250g)

fél bögre parmezán (120g) (Reszelve)

fél bögre extra szűz olívaolaj (120ml)

3 teáskanál fenyőmag (30g)

1-2 gerezd fokhagyma (Mindig medve-vagy fokhagyma legyen, a vöröshagymától a pesztó keserű lehet)

bors

Elkészítés ideje: 15 perc

Serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd meg a fenyőmagot. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg, különben keserű lesz. A bazsalikomleveleket mosd meg, majd rakd a fenyőmaggal és a fokhagymával együtt egy robotgépbe. Mixeld krémesre körülbelül hat-nyolc perc alatt. Öntsd hozzá az olívaolajat, végül keverd hozzá a sót, a borsot és a reszelt parmezánt. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kevés meleg vízzel vagy olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tedd kis tálkákba vagy üvegekbe, zárd le légmentesen, különben elkezd sötétedni, és sokat veszít a frissességéből. Tartsd száraz, hűvös helyen. Hűtőben 7-14napig áll el. A fenyőmagot helyettesítheted dióval, mogyoróval, rakhatsz még hozzá pisztáciát, spenótot, rozmaringot.