Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
815 Ft
Menny.:db
bretas-olajbogyo-paszta-kalamata
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Bretas olajbogyó paszta kalamata 180g

815 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Bretas

Fekete olajbogyó paszta.

Nettó mennyiség: 180 g

Tárolási információ: száraz, hűvös helyen, felbontás után hűtve tárolandó!
Származási hely: Görögország

Leírás és Paraméterek

Az olajbogyót először Görögországban, valószínűleg Kréta szigetén termesztették kb. Kr. e. 3500-ban. Észak- Afrikába és Kis-Ázsiába a föníciai kereskedőkön keresztül jutott el. Az egyiptomi királysírokban is találtak belőle. A misszionáriusok elvitték az Újvilágba is.

Először Kaliforniában vált ismertté, ahol kb. 200 éves példányok találhatóak az olajfákból, míg Európában nem ritka a 300-500 éves sem. Sőt! Izraelben, az Olajfák hegyén azt tartják, hogy az ott lévő olajfák már Jézus idejében is megvoltak, tehát több mint 2000 évesek. Mindezek ismeretében láthatjuk, hogy az olajfák igen hosszú életűek.

Az olajbogyó, a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony köszönhető lassítja az öregedést, gyógyítja a reumát, a cukorbetegséget, és javítja az ellenálló képességet is.

A-, D-, E-vitamin- és béta-karotin-tartalmának köszönhetően fontos antioxidáns-forrás. Nyugtató hatású anyagok is találhatók benne, melyek stressz esetén jó hatással lehetnek szervezetünkre. Jót tesz a májnak, a bélrendszernek és az izmoknak, megkönnyíti a szív munkáját.

Az olajbogyó a mediterrán konyha elengedhetetlen alapanyaga. Nyersen és főzve is használhatjuk ételeinkhez ragukba, köretekhez, salátákhoz, de salátaöntetekhez is kiváló.

Az olajbogyó kihagyhatatlan a görög salátából, de finom csak úgy magában csipegetve is. 

Leírás

fekete olajbogyópép (97,5%), kapribogyó, fokhagyma, oregánó, tengeri só, citromsav, tejsav.

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 765 kJ (183 Kcal)
Zsír: 18,8 g ebből telített: 3,0 g
Szénhidrát: 0,5 g ebből cukrok: 0 g
Fehérje: 1,4 g
Só: 3,8 g

Leírás

Az olajbogyót először Görögországban, valószínűleg Kréta szigetén termesztették kb. Kr. e. 3500-ban. Észak- Afrikába és Kis-Ázsiába a föníciai kereskedőkön keresztül jutott el. Az egyiptomi királysírokban is találtak belőle. A misszionáriusok elvitték az Újvilágba is.

Először Kaliforniában vált ismertté, ahol kb. 200 éves példányok találhatóak az olajfákból, míg Európában nem ritka a 300-500 éves sem. Sőt! Izraelben, az Olajfák hegyén azt tartják, hogy az ott lévő olajfák már Jézus idejében is megvoltak, tehát több mint 2000 évesek. Mindezek ismeretében láthatjuk, hogy az olajfák igen hosszú életűek.

Az olajbogyó, a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony köszönhető lassítja az öregedést, gyógyítja a reumát, a cukorbetegséget, és javítja az ellenálló képességet is.

A-, D-, E-vitamin- és béta-karotin-tartalmának köszönhetően fontos antioxidáns-forrás. Nyugtató hatású anyagok is találhatók benne, melyek stressz esetén jó hatással lehetnek szervezetünkre. Jót tesz a májnak, a bélrendszernek és az izmoknak, megkönnyíti a szív munkáját.

Az olajbogyó a mediterrán konyha elengedhetetlen alapanyaga. Nyersen és főzve is használhatjuk ételeinkhez ragukba, köretekhez, salátákhoz, de salátaöntetekhez is kiváló.

Az olajbogyó kihagyhatatlan a görög salátából, de finom csak úgy magában csipegetve is.