Hasonló termékek
Vélemények
Leírás és Paraméterek
Az olajbogyót először Görögországban, valószínűleg Kréta szigetén termesztették kb. Kr. e. 3500-ban. Észak- Afrikába és Kis-Ázsiába a föníciai kereskedőkön keresztül jutott el. Az egyiptomi királysírokban is találtak belőle. A misszionáriusok elvitték az Újvilágba is.
Először Kaliforniában vált ismertté, ahol kb. 200 éves példányok találhatóak az olajfákból, míg Európában nem ritka a 300-500 éves sem. Sőt! Izraelben, az Olajfák hegyén azt tartják, hogy az ott lévő olajfák már Jézus idejében is megvoltak, tehát több mint 2000 évesek. Mindezek ismeretében láthatjuk, hogy az olajfák igen hosszú életűek.
Az olajbogyó, a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony köszönhető lassítja az öregedést, gyógyítja a reumát, a cukorbetegséget, és javítja az ellenálló képességet is.
A-, D-, E-vitamin- és béta-karotin-tartalmának köszönhetően fontos antioxidáns-forrás. Nyugtató hatású anyagok is találhatók benne, melyek stressz esetén jó hatással lehetnek szervezetünkre. Jót tesz a májnak, a bélrendszernek és az izmoknak, megkönnyíti a szív munkáját.
Az olajbogyó a mediterrán konyha elengedhetetlen alapanyaga. Nyersen és főzve is használhatjuk ételeinkhez ragukba, köretekhez, salátákhoz, de salátaöntetekhez is kiváló.
Az olajbogyó kihagyhatatlan a görög salátából, de finom csak úgy magában csipegetve is.
Leírás
Adagra | 100g / 100ml | Ref.ért(%) | |
Energia (kJ / kcal) | . | 730/175 | . |
Zsír (g) | . | 17.0000 | . |
Telített zsírsavak (g) | . | 2.4000 | . |
Egyszeresen telítetlen zsírsavak (g) | . | 14,6 | . |
Többszörösen telítetlen zsírsavak (g) | 14,6 | 14,6g | . |
Szénhidrát (g) | . | 2.0000 | . |
Cukrok (g) | . | .0000 | . |
Poliolok (g) | . | . | . |
Keményítő (g) | . | . | . |
Rost (g) | . | . | . |
Fehérje (g) | . | 1.2000 | . |
Só (g) | . | 3.3500 | 3,35 |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Tárolási előírás
száraz hűvös helyen tárolandó
Allergének
Hal és belőle készült termékek, Tej és abból készült termékek beleértve a laktózt
Származási ország
Görögország
Leírás
Az olajbogyót először Görögországban, valószínűleg Kréta szigetén termesztették kb. Kr. e. 3500-ban. Észak- Afrikába és Kis-Ázsiába a föníciai kereskedőkön keresztül jutott el. Az egyiptomi királysírokban is találtak belőle. A misszionáriusok elvitték az Újvilágba is.
Először Kaliforniában vált ismertté, ahol kb. 200 éves példányok találhatóak az olajfákból, míg Európában nem ritka a 300-500 éves sem. Sőt! Izraelben, az Olajfák hegyén azt tartják, hogy az ott lévő olajfák már Jézus idejében is megvoltak, tehát több mint 2000 évesek. Mindezek ismeretében láthatjuk, hogy az olajfák igen hosszú életűek.
Az olajbogyó, a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony köszönhető lassítja az öregedést, gyógyítja a reumát, a cukorbetegséget, és javítja az ellenálló képességet is.
A-, D-, E-vitamin- és béta-karotin-tartalmának köszönhetően fontos antioxidáns-forrás. Nyugtató hatású anyagok is találhatók benne, melyek stressz esetén jó hatással lehetnek szervezetünkre. Jót tesz a májnak, a bélrendszernek és az izmoknak, megkönnyíti a szív munkáját.
Az olajbogyó a mediterrán konyha elengedhetetlen alapanyaga. Nyersen és főzve is használhatjuk ételeinkhez ragukba, köretekhez, salátákhoz, de salátaöntetekhez is kiváló.
Az olajbogyó kihagyhatatlan a görög salátából, de finom csak úgy magában csipegetve is.