Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.200 Ft
Menny.:db
bretas-zold-olajbogyo-napszaritott-paradicsommal
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Bretas zöld halkidiki olajbogyó napszárított paradicsommal 314ml

1.200 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Bretas

 

Zöld halkidiki olajbogyó (52,76%); Napraforgó olaj (37,93%); Napszárított paradicsom (9,71%); Fokhagyma; Tengeri só; Citromsav; Tejsav

Leírás és Paraméterek

Az olajbogyót először Görögországban, valószínűleg Kréta szigetén termesztették kb. Kr. e. 3500-ban. Észak- Afrikába és Kis-Ázsiába a föníciai kereskedőkön keresztül jutott el. Az egyiptomi királysírokban is találtak belőle. A misszionáriusok elvitték az Újvilágba is.

Először Kaliforniában vált ismertté, ahol kb. 200 éves példányok találhatóak az olajfákból, míg Európában nem ritka a 300-500 éves sem. Sőt! Izraelben, az Olajfák hegyén azt tartják, hogy az ott lévő olajfák már Jézus idejében is megvoltak, tehát több mint 2000 évesek. Mindezek ismeretében láthatjuk, hogy az olajfák igen hosszú életűek.

Az olajbogyó, a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony köszönhető lassítja az öregedést, gyógyítja a reumát, a cukorbetegséget, és javítja az ellenálló képességet is.

A-, D-, E-vitamin- és béta-karotin-tartalmának köszönhetően fontos antioxidáns-forrás. Nyugtató hatású anyagok is találhatók benne, melyek stressz esetén jó hatással lehetnek szervezetünkre. Jót tesz a májnak, a bélrendszernek és az izmoknak, megkönnyíti a szív munkáját.

Az olajbogyó a mediterrán konyha elengedhetetlen alapanyaga. Nyersen és főzve is használhatjuk ételeinkhez ragukba, köretekhez, salátákhoz, de salátaöntetekhez is kiváló.

Az olajbogyó kihagyhatatlan a görög salátából, de finom csak úgy magában csipegetve is. 

Leírás

Adagra 100g / 100ml Ref.ért(%)
Energia (kJ / kcal) . 730/175 .
Zsír (g) . 17.0000 .
Telített zsírsavak (g) . 2.4000 .
Egyszeresen telítetlen zsírsavak (g) . 14,6 .
Többszörösen telítetlen zsírsavak (g) 14,6 14,6g .
Szénhidrát (g) . 2.0000 .
Cukrok (g) . .0000 .
Poliolok (g) . . .
Keményítő (g) . . .
Rost (g) . . .
Fehérje (g) . 1.2000 .
Só (g) . 3.3500 3,35

Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)

Tárolási előírás

száraz hűvös helyen tárolandó

Allergének

Hal és belőle készült termékek, Tej és abból készült termékek beleértve a laktózt

Származási ország

Görögország

Leírás

Az olajbogyót először Görögországban, valószínűleg Kréta szigetén termesztették kb. Kr. e. 3500-ban. Észak- Afrikába és Kis-Ázsiába a föníciai kereskedőkön keresztül jutott el. Az egyiptomi királysírokban is találtak belőle. A misszionáriusok elvitték az Újvilágba is.

Először Kaliforniában vált ismertté, ahol kb. 200 éves példányok találhatóak az olajfákból, míg Európában nem ritka a 300-500 éves sem. Sőt! Izraelben, az Olajfák hegyén azt tartják, hogy az ott lévő olajfák már Jézus idejében is megvoltak, tehát több mint 2000 évesek. Mindezek ismeretében láthatjuk, hogy az olajfák igen hosszú életűek.

Az olajbogyó, a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony köszönhető lassítja az öregedést, gyógyítja a reumát, a cukorbetegséget, és javítja az ellenálló képességet is.

A-, D-, E-vitamin- és béta-karotin-tartalmának köszönhetően fontos antioxidáns-forrás. Nyugtató hatású anyagok is találhatók benne, melyek stressz esetén jó hatással lehetnek szervezetünkre. Jót tesz a májnak, a bélrendszernek és az izmoknak, megkönnyíti a szív munkáját.

Az olajbogyó a mediterrán konyha elengedhetetlen alapanyaga. Nyersen és főzve is használhatjuk ételeinkhez ragukba, köretekhez, salátákhoz, de salátaöntetekhez is kiváló.

Az olajbogyó kihagyhatatlan a görög salátából, de finom csak úgy magában csipegetve is.