Hasonló termékek
Vélemények
Paraméterek
1kg | 6380.-HUF |
Leírás és Paraméterek
1kg | 6380.-HUF |
Leírás
Fokhagyma granulátum
A fokhagyma eredete, természetes élőhelye
Ahogy a vöröshagyma, úgy a fokhagyma is az amarillisz-félék családjába tartozó gyógy- és fűszernövény. A fokhagyma Elő- és Dél-Ázsiából származik, de sikeresen honosították szerte a világon, hiszen a szélsőséges időjárási viszonyokat jól tűrő, igénytelen növény.
Hogyan készül a fokhagyma granulátum?
A fokhagyma szárítása során voltaképpen tartósítjuk a fűszert, így a beltartalom - az illóolajok, vitaminok, ásványi anyagok - sokkal hosszabb ideig maradnak a növénybe zárva. A fokhagyma granulátum körülbelül 2-3mm szemcseméretű szárított, őrölt fokhagyma, melynek íze intenzívebb a szintén szárított, fokhagyma pehelynél és a finomabbra őrölt fokhagyma porénál.
A fokhagyma granulátum adagolási arányai:
- ¼ teáskanál fokhagyma granulátum= 1 közepes gerezd nyers fokhagyma
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum= ½ teáskanál fokhagymapor
Milyen ételekhez használható a fokhagyma granulátum?
Minden olyan ételhez, amihez alapvetően is használunk nyers fokhagymát, adható – helyettesítésként – fokhagyma granulátum.
Ízesíthetünk vele:
- zöldség, hús- és halételeket,
- egytálételeket,
- grillezett és sült ételeket,
- leveseket,
- szószokat,
- mártásokat,
- túró-, sajt-, és vajkrémeket egyaránt.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.