Hasonló termékek
Vélemények
Leírás
Hogy mi kerül egy Pho levesbe, elég változó tud lenni, az egyetlen állandó elem, az a közepesen széles rizstészta (banh pho).
A marhahúsos Pho bo leggyakrabban nagyon-nagyon vékonyra szeletelt nyers marhahússal (hasaalja, szegy) készül úgy, hogy forró alaplevet öntenek rá, amitől az megfő. A vékony szeletekhez elengedhetetlen, hogy nagyon jó késsel dolgozzunk, és/vagy szeletelés előtt a húst mélyhűtőbe tegyük kb. 2 - 2,5 órára. Előre megfőzött vagy előre lepirított húst is adhatnak a leveshez, nyers helyett, vagy éppen húsgolyót, pacalt, esetleg vért. A csirkés Pho ga-ba csirke felsőcomb vagy mell kerül.
Levesbetétként többek között mungóbabcsírát, újhagymát, különféle friss, illatos zöldfűszereket (korianderzöld, mexikói koriander, thai bazsalikom, menta) is használnak, de egyéni, hogy éppen ki melyiket választja.
Leggyakrabban halszósszal, lime-mal utóízesítik, de van, aki hoisin szószt is ad hozzá. Alapvetően nem egy csípős étel, éppen ezért nem főzik bele a tüzes alapanyagokat, de mindig kínálnak mellé friss chilit, esetleg csípős Sriracha szószt, chiliolajat.
Pho leves hozzávalók (3 személyre)
- 1 tasak AHG Pho leves fűszerpaszta
- 750 ml víz vagy marha/csirke alaplé (sómentes)
- 1 fej hagyma (durvára vágva)
- 250 g marha, vékony szeletekre vágva
- 150 g száraz széles rizstészta (az elkészítéséhez kövessük az adott termék csomagolásán levő útmutatót)
- 50 g mungóbabcsíra, forrázva
- friss thai bazsalikom, limeszelet, korianderzöld, friss chili felkarikázva díszítéshez
- halszósz (vietnámi) ízesítéshez
Elkészítés
- Forraljuk fel a vizet vagy a csirke/marha alaplevet. Adjuk hozzá a fűszerpasztát és a hagymát, forraljuk fel újra.
- Lassú tűzön forraljuk további 5 percen keresztül.
- Adjuk hozzá a felszeletelt marhát, forraljuk fel. Szedjük ki a teljesen megfőtt vagy félig megfőtt húst, és tegyük félre.
- Az elkészített rizstésztát osszuk el 3 tálban, tegyük rá a húst, majd öntsük le forró levessel.
- Díszítsük babcsírával, bazsalikommal, korianderzölddel, chilivel, tegyünk minden tálba, a levesbetétek tetejére egy-egy limeszeletet.
- Ízesítsük halszósszal.
- Tálaljuk forrón.