Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.170 Ft
Menny.:db
olivabogyo-olajbogyo-feta-sajt
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Bretas zöld halkidiki olajbogyó fetasajttal 314ml

1.170 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás:

Zöld olajbogyó feta sajttal töltve

Összetétel:

Zöld Halkidiki magozott olajbogyó (52,76%), Napraforgóolaj (37,93%), Feta sajt (7,6%), Mizithra sajt (1,4%), Módosított burgonyakeményítő, Oregánó, Tengeri só, Savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, Tejsav

Allergén összetevők: juh és kecske tej.

Leírás és Paraméterek

Az olajbogyót először Görögországban, valószínűleg Kréta szigetén termesztették kb. Kr. e. 3500-ban. Észak- Afrikába és Kis-Ázsiába a föníciai kereskedőkön keresztül jutott el. Az egyiptomi királysírokban is találtak belőle. A misszionáriusok elvitték az Újvilágba is.

Először Kaliforniában vált ismertté, ahol kb. 200 éves példányok találhatóak az olajfákból, míg Európában nem ritka a 300-500 éves sem. Sőt! Izraelben, az Olajfák hegyén azt tartják, hogy az ott lévő olajfák már Jézus idejében is megvoltak, tehát több mint 2000 évesek. Mindezek ismeretében láthatjuk, hogy az olajfák igen hosszú életűek.

Az olajbogyó, a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony köszönhető lassítja az öregedést, gyógyítja a reumát, a cukorbetegséget, és javítja az ellenálló képességet is.

A-, D-, E-vitamin- és béta-karotin-tartalmának köszönhetően fontos antioxidáns-forrás. Nyugtató hatású anyagok is találhatók benne, melyek stressz esetén jó hatással lehetnek szervezetünkre. Jót tesz a májnak, a bélrendszernek és az izmoknak, megkönnyíti a szív munkáját.

Az olajbogyó a mediterrán konyha elengedhetetlen alapanyaga. Nyersen és főzve is használhatjuk ételeinkhez ragukba, köretekhez, salátákhoz, de salátaöntetekhez is kiváló.

Az olajbogyó kihagyhatatlan a görög salátából, de finom csak úgy magában csipegetve is. 

Leírás

Tápanyagok
100 g késztermékben:
Energia 191 kcal/800 kJ
Zsír 18,60 g
amelyből telített zsírsavak 3,4 g
Szénhidrát 1,8 g
amelyből cukrok 0,0 g
Fehérje 2,1 g
2,75 g

Reference intake of an average adult (8400kJ/2000kcal)

Eredet

Származási hely: Görögország

Tárolás

Felbontás után 15 napig fogyasztható.
Száraz, hűvös helyen, míg felbontás után hűtőszekrényben (+2 - +6°C) tartandó.

Leírás

Az olajbogyót először Görögországban, valószínűleg Kréta szigetén termesztették kb. Kr. e. 3500-ban. Észak- Afrikába és Kis-Ázsiába a föníciai kereskedőkön keresztül jutott el. Az egyiptomi királysírokban is találtak belőle. A misszionáriusok elvitték az Újvilágba is.

Először Kaliforniában vált ismertté, ahol kb. 200 éves példányok találhatóak az olajfákból, míg Európában nem ritka a 300-500 éves sem. Sőt! Izraelben, az Olajfák hegyén azt tartják, hogy az ott lévő olajfák már Jézus idejében is megvoltak, tehát több mint 2000 évesek. Mindezek ismeretében láthatjuk, hogy az olajfák igen hosszú életűek.

Az olajbogyó, a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony köszönhető lassítja az öregedést, gyógyítja a reumát, a cukorbetegséget, és javítja az ellenálló képességet is.

A-, D-, E-vitamin- és béta-karotin-tartalmának köszönhetően fontos antioxidáns-forrás. Nyugtató hatású anyagok is találhatók benne, melyek stressz esetén jó hatással lehetnek szervezetünkre. Jót tesz a májnak, a bélrendszernek és az izmoknak, megkönnyíti a szív munkáját.

Az olajbogyó a mediterrán konyha elengedhetetlen alapanyaga. Nyersen és főzve is használhatjuk ételeinkhez ragukba, köretekhez, salátákhoz, de salátaöntetekhez is kiváló.

Az olajbogyó kihagyhatatlan a görög salátából, de finom csak úgy magában csipegetve is.