Elkészítés
Hozzávalók :
2 sonkahagyma
250g aszalt paradicsom, olívaolajban
40g dió
120ml extra szűz olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés ideje: 15 perc
Kockázzuk fel a sonkahagymát, majd tegyük a lecsöpögtetett paradicsommal és dióval együtt turmix-vagy robotgépbe. Öntsük bele az olívaolajat ,és lassan keverjük krémesre. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kevés meleg vízzel vagy olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tedd kis tálkákba vagy üvegekbe, zárd le légmentesen, különben elkezd sötétedni, és sokat veszít a frissességéből. Tartsd száraz, hűvös helyen. Hűtőben 7-14napig áll el.
Jól illik tésztákhoz ,sajtokhoz ,grillezett zöldségekhez és szendvicsekhez.
Ügyeljünk arra ,hogy a pesztó tetejét mindig fedje olaj különben gyorsan megpenészedik. HA KELL időnként öntsünk még rá.