Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kép 1/3 - Paradicsomos pesztó
Kép 2/3 - Paradicsomos pesztó
Kép 3/3 - Paradicsomos pesztó
Paradicsomos pesztó
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Paradicsomos pesztó

Jól használható zöldségfélékhez, húsokhoz, tésztákhoz, kenyérfélékhez (pl.pizza) vagy szendvicsekhez. Finom nyersen is, vagy sütve. Tároláshoz érdemes minél kisebb üvegbe helyezni, lehetőleg olyanba, aminek szűk a szája. Amikor megtöltöttük, még kb 1-1,5 mm olívaolajat öntsünk a tetejére, hogy az oxigéntől lezárja, s amennyire tudjuk, préseljük bele, hogy légbuborékok ne nagyon legyenek benne. De ez minden pesztóra vonatkozik. pH besorolás: közepesen lúgosít.

A kapcsolódó termékeknél az alapanyagok megrendelhetőek.

Elkészítés

Hozzávalók :

2 sonkahagyma

250g aszalt paradicsom, olívaolajban

40g dió

120ml extra szűz olívaolaj

Bors

Elkészítés ideje: 15 perc

Kockázzuk fel a sonkahagymát, majd tegyük a lecsöpögtetett paradicsommal és dióval együtt turmix-vagy robotgépbe. Öntsük bele az olívaolajat ,és lassan keverjük krémesre. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kevés meleg vízzel vagy olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tedd kis tálkákba vagy üvegekbe, zárd le légmentesen, különben elkezd sötétedni, és sokat veszít a frissességéből. Tartsd száraz, hűvös helyen. Hűtőben 7-14napig áll el. 

Jól illik tésztákhoz ,sajtokhoz ,grillezett zöldségekhez és szendvicsekhez.

Ügyeljünk arra ,hogy a pesztó tetejét mindig fedje olaj különben gyorsan megpenészedik. HA KELL időnként öntsünk még rá.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.