Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kézműves méz

Kézműves méz

Spájz

Raktárkészlet szűrő

Rendezés:

Krém méz

A méz természeténél fogva kristályosodik, köszönhető mindez szőlőcukor tartalmának. Amelyik mézben magasabb arányban található szőlőcukor, az hamarabb kristályosodik, ilyen például a repceméz, a napraforgóméz és a medvehagymaméz.

Hogyan készül a krémméz?

A méz kristályosodását kihasználva készíthetünk krémmézet. Semmit nem adunk hozzá, semmit nem veszünk el belőle, csupán naponta többször hosszasan keverjük és néhány nap elteltével egy krém állagú mézet fogunk kapni. A krémméz színe ugyan olyan, mint az adott méz kikristályosodva, így a repce krémméz fehér, a medvehagyma és a napraforgó krémméz sárga.

Kristályos méz nem egyenlő krémméz

Nyugat Európában a krémméz nagy népszerűségnek örvend, míg Magyarországon még kevésbé ismert. Hazánkban még sokakban az a tévhit él, hogy a kristályos (tévesen cukros) méz nem jó, mert azzal bizonyára trükközött a méhész. Persze itt a folyékony akácméz hazájában miért is akarna bárki is kikristályosodott mézzel bajlódni?

Repce krémméz

A mézkrém az eredeti méz jótékony hatásaival ugyan úgy rendelkezik.
Így a repce krémméz továbbra is:

  • a legkevésbé savas méz,
  • mely csökkenti a gyomorsav túltengést,
  • erősíti az immunrendszert és
  • mandulagyulladás esetén is igen hatásos.

Állaga viszont selymes, krémes, könnyen kenhető.

Ajánljuk bármihez, amihez mézet vagy egyéb édesítőt szokás használni. A legjobb kenyérre vagy kalácsra kenve, palacsintába, gofriba vagy csak kikanalazva elnassolgatni. Próbáld ki!