Vélemények
Elkészítés
- 500 g RUMMO penne tészta
- 1 csomag fagyasztott spenót (felengedve)
- 2 dl D-ALOY kókusz tejszín
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 1 kisebb fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
- só, bors
- olívaolaj, kicsi darab vaj
- kb. 200 g gorgonzola sajt
- száraz serpenyőben átpirított, durvára vágott dió
Mialatt a mártás készül, megfőzöm a tésztát. A hagymát nagyon apróra vágom, a fokhagymát összezúzom, majd az olívaolaj és a vaj keverékén kissé átsütöm mindkettőt, vigyázva, hogy ne égjen oda. Megszórom liszttel, világosra pirítom, majd folyamatos kevergetés mellett felengedem a tej és tejszín keverékével. Időnként átkeverve felforralom, sózom, borsozom, majd hozzáadom a spenótpürét is és még egyszer átforralom. Hozzáadom kockára vágott sajt felét - a másik felét majd tálalásnál használom - és beleolvasztom a forró mártásba. A kifőtt tésztára öntöm az egészet és összekeverem. Tálaláskor megszórom még kevés sajtkockával, dióval és őrlök még rá kevés borsot is.