Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Spenótos-gorgonzolás penne pirított dióval
Kép 1/3 - Spenótos-gorgonzolás penne pirított dióval
Kép 2/3 - Spenótos-gorgonzolás penne pirított dióval
Kép 3/3 - Spenótos-gorgonzolás penne pirított dióval
Spenótos-gorgonzolás penne pirított dióval
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Spenótos-gorgonzolás penne pirított dióval

Átlagos értékelés: Nem értékelt

 

  • A kapcsolódó termékeknél az alapanyagok megrendelhetőek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Elkészítés

  • 500 g RUMMO penne tészta 
  • 1 csomag fagyasztott spenót (felengedve)
  • 2 dl D-ALOY kókusz tejszín 
  • 2 dl tej 
  • 1 evőkanál liszt 
  • 1 kisebb fej hagyma 
  • 4-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint) 
  • só, bors
  • olívaolaj, kicsi darab vaj 
  • kb. 200 g gorgonzola sajt
  • száraz serpenyőben átpirított, durvára vágott dió

 

Mialatt a mártás készül, megfőzöm a tésztát. A hagymát nagyon apróra vágom, a fokhagymát összezúzom, majd az olívaolaj és a vaj keverékén kissé átsütöm mindkettőt, vigyázva, hogy ne égjen oda. Megszórom liszttel, világosra pirítom, majd folyamatos kevergetés mellett felengedem a tej és tejszín keverékével. Időnként átkeverve felforralom, sózom, borsozom, majd hozzáadom a spenótpürét is és még egyszer átforralom. Hozzáadom kockára vágott sajt felét - a másik felét majd tálalásnál használom - és beleolvasztom a forró mártásba. A kifőtt tésztára öntöm az egészet és összekeverem. Tálaláskor megszórom még kevés sajtkockával, dióval és őrlök még rá kevés borsot is.