Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dethlefsen and Balk tea rendelés

Zöld tea fajták:

Zöld teák fajtáját meghatározza, hogy hol terem, mikor szedik és hogyan dolgozzák fel.
Így alakulnak ki a különböző minőségi szintek a prémium zöld tea fajták mind első szüretű első levelekből származnak. Ahogy lépkedünk lejjebb a minőségi létrán úgy egyre kevesebb hatóanyag és aroma lesz a levelekben köszönhetően a növény kifáradásának, mivel egyre több levelet szednek és ezek már a sokadik hajtása a növénynek.
A teljesség igénye nélkül össze szedtük a Japánban készített és kedvelt zöld tea fajtákat és pár sorban jellemeztük őket. A többi teát előállító országban is készül zöld tea, de japán az egyik legismertebb ezen a téren.

  1. Sencha – A tavasz első hajtásainak első leveleit gyűjtik be kézzel, de létezik másod szedésű gyengébb változata is. Ebben a teában még sok C vitamin található a gyökérből felszivárgó ásványi anyagokkal egyetemben. 
  2. Bancha – Sencha szürete után, megvárják a következő friss hajtásokat és ekkor szüretelik szintén az első leveleket. Ebben a teában már kevesebb ásványi anyag található és C vitamin tartalma sem jelentős. Ezzel szemben több fluorid van benne így a fogainknak nagy segítséget tehet. Ennek köszönhetően kissé fanyarabb a Senchánál, viszont frissíti a leheletet. 
  3. Gyokuro – Igazán ínyenc zöld tea, édeskés, gazdag ízét megtámogatja a viszonylag magas koffeint tartalom is. Ez a zöld tea fajta bővelkedik a leginkább az L-Theanin nevű aminósavban és ettől kapja különleges ízét. Kis mennyiségben termelik ezért igazi különlegesség. 
  4. Matcha – Szinte mindenki hallott már erről a különleges zöld tea fajtáról, köszönhetően a világon végigsöprő Matcha láznak. Párolás és szárítás után porrá törik a tea leveleket.
  5. Funmatsucha – Szintén őrölt tea mint a Matcha, de sokkal olcsóbb és keserűbb annál. Keserűsége a több napsugárzásnak köszönhető, viszont így lehetőséges van a növénynek több antioxidánst termelnie. 

Mire jó a zöld tea

Ahogyan arról már sokat hallgattál, olvashattál más helyeken is a zöld teát az egészség és fiatalság megőrzésének kulcsa ként tekintik. Ez valóban így van? Mire jó a zöld tea valójában?

Amellett, hogy egy alap éberséget ad a koffein tartalma miatt, nem rúg rajtunk akkorát mint egy erős kávé. Ezt a teában található polifenolok (tanninok) szabályozzák, így sokkal elnyújtottabb a felszívódás ezért tart tovább a hatása. 

Emelett jótékonyan hat az emésztésünkre, fogaink és csontjain állapotára, stressz szintünkre, immunrendszerünkre, szív és érrendszerünkre. 

Ahhoz, hogy a legjobb hatást érjük el a szakemberek napi 3 csésze zöld tea fogyasztását javasolják. 

Zöld tea koffein mennyisége magas?

A zöld tea koffein tartalmát befolyásolja, hogy mikor szüretelték, hogy melyik fajta zöld teáról van szó. Általánosságban elfogadott az a tény, hogy a fehér teánál több a fekete teánál kevesebb koffeint található benne. Természetesen itt is fontos, hogy melyik tea melyik fajtájával hasonlítjuk össze.  

Raktárkészlet szűrő

Rendezés: