Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Zöld tea keverék, ízesítve · Sencha · Vörös ginzeng 50g
1.600 Ft
1.400 Ft
13%
Menny.:db
Kép 1/2 - Zöld tea keverék, ízesítve · Sencha · Vörös ginzeng 50g
Kép 2/2 - Zöld tea keverék, ízesítve · Sencha · Vörös ginzeng 50g
Zöld tea keverék, ízesítve · Sencha · Vörös ginzeng 50g
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Zöld tea keverék, ízesítve · Sencha · Vörös ginzeng 50g

1.600 Ft
1.400 Ft
13%
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Dethlefsen & Balk 1836
Várható szállítás: 2024. június 24.

Ízvilág : gingzeng

A ginzenggyökér íze egyszerűen nem írható le - ezt a kompozíciót meg kell megkóstolni A furcsa citrus ízek az elegáns zöld tea alapon a finom friss jegyek. Ennek a wellness italnak a világa elbűvöli az embert. Fagyasztott szárított passiógyümölcs darabokkal.

Összetevők:

zöld tea (90%), ginzeng gyökér, aroma, sáfrány, fagyasztva szárítva passiógyümölcs-szemcsék (tömény passiógyümölcslé, maláta-dextrin, narancs pép).

Ázsiai Ginzeng:

Panax ginzeng, más néven vörös ginzeng és koreai ginzeng, a klasszikus és eredeti, amely évezredek óta ismert. Gyakran alkalmazzák a hagyományos kínai orvoslásban olyan paciensek esetében, akiknek alacsony a Qi-értékük, meghűltek, esetleg yang-hiánnyal küzdenek, ami kimerültségként jelentkezik.

A növény segítség lehet gyengeség, kimerültség, kettes típusú diabétesz, merevedési zavar és gyenge memória esetén is.

Leírás

2 – 3 minutes 75 – 80˚C 

4 – 5 level tsp./1 litre

Mire jó a ginseng? Itt megismerheted a ginseng legfőbb bizonyított hatásait:

1. Kedélyállapotjavító és csökkenti a stresszt

A brit Brain Performance and Nutrition Kutató Központ által vezetett kutatásban harminc önkéntes vett részt, akik három alkalommal kaptak ginzeng, illetve placebo kezelést.

A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a ginzeng képes volt javítani a résztvevők hangulatát és mentális működését. (*) 200 milligramm nyolc napon keresztül képes volt csillapítani a hangulatingadozásokat és a kavargó gondolatokat.

Szintén 8 nap alatt 400 milligramm lenyugtatta, javította a szellemi képességeiket. Egy másik, a Division of Pharmacology at Central Drug Research Institute által végzett kutatás eredményei azt mutatják (*), hogy a ginzeng a krónikus stresszel küzdő patkányok esetében is képes volt hatékonyan semlegesíteni a rendellenességeket. 100 milligramm javította a kedélyállapotukat, orvosolta a fekélyt és a mellékvese működésére is jótékonyan hatott.

2. Támogatja az agyi funkciókat

A ginzeng stimulálja az agysejteket, segíti a koncentrációt és a kognitív készségeket. Kutatások támasztják alá, hogy Alzheimer-es betegek esetében már 12 hét alatt, jelentős eredmény érhető el, intenzív ginzenges terápiával.

A dél-koreai Department of Neurology at the Clinical Research Institute szintén azt vizsgálta, hogy hogyan reagál az Alzheimer-kórral küzdő betegek szervezete a ginzengre. (*)

Az eredmények pozitívnak mondhatóak, a kezelést követően javulás volt észlelhető, ami a következő három hónapban fent is maradt. A ginzeng-terápia leállítását követően, a tendencia alábbhagyott, majd a kontrollcsoport szintjére csökkent vissza.

Ez alapján bizton állítható, hogy a ginzeng az Alzheimer-kór természetes ellenszere. Jóllehet további kutatások szükségesek a témában, az előzetes tanulmányok megállapították, hogy az amerikai ginzeng és ginko biloba kombinációja az ADHD is gyógyíthatja.

3. Ginseng Gyulladáscsökkentő hatása

Érdekes publikáció született Koreában a koreai vörös ginzenggel kapcsolatban, ahol a kemoterápiával kezelt gyerekekre és az előre haladott stádiumban lévő őssejt-transzplantáción átesettekre gyakorolt hatásáról készületek átfogó vizsgálatok. (*)

19 pácienst vizsgáltak, akiket 60 milligramm koreai vörös ginzenggel kezeltek egy teljes éven át. Minden 6 hónapban megvizsgálták a vérüket és arra a megállapításra jutottak, hogy a kis fehérjék (citokinek) – amelyek az agy és a sejtek összeköttetéséért felelősek- száma megnövekedett, jobban, mint a kontrollcsoporté.

Ez az eredmény azt sugallja, hogy a vörös ginzeng képes stabilizálni a kemoterápiát követően a gyulladásos citokinek hatását a rákos gyerekeknél.

2011-ben az amerikai Kínai Orvoslás lapja megjelentetett egy cikket, amiben a koreai vörös ginzeng hatását vizsgálták patkányok gyulladt citokinjein. Miután hét napon keresztül 100 milligramm koreai vörös ginzenget kaptak az állatok, megfigyelhető volt a gyulladás méreteinek lecsökkenése, sőt az agyban okozott károsodás is javult. (*)

Egy másik állatkísérlet is alátámasztja a ginzeng gyulladáscsökkentő tulajdonságát. Ugyanebből a növényből 40 milligrammot kaptak allergiás náthában szenvedő egerek – gyakori felsőlégúti gyulladásos betegség gyerekeknél és felnőtteknél is.

A legszokványosabb tünetek az orrdugulás, az orr viszketése és a tüsszögés. A kísérlet végeztével, az állatok allergiás reakciója lecsökkent, ezzel a vörös ginzeng bekerül a leghatékonyabb gyulladáscsökkentő táplálékok csoportjába.

4. Segíti a fogyókúrát

Egy másik a ginzenghez köthető meglepő előnyös tulajdonság, hogy természetes étvágycsökkentőként is működik.

Egyúttal fokozza az anyagcserét is és segíti a szervezetet a zsír elégetésében. A chicagói Tang Gyógynövénykutató Központ által készített vizsgálatban annak jártak utána, hogy a ginzeng bogyója mennyire képes fokozni az egerekben az antidiabetikus és elhízás ellenes hatást.

12 napon keresztül kilónként 150 milligramm ginzeng bogyókivonatot injekcióztak az állatok testébe. Az ötödik napra a ginzengkivonatot kapó egerek jelentősen alacsonyabb éhgyomri vércukorszintet produkáltak.

A tizenkét nap leteltét követően az egerek glükóz toleranciája megemelkedett és az áltagos vércukorszint 53%-kal csökkent. A kezelt egerek súlya is csökkent, az értékek mínusz 45 és 51 gramm között mozogtak.

2009-ben hasonló témában készült kutatás, mely eredménye szerint a ginzengnek kulcs szerepe volt az egerek fogyásában, így talán az orvosok elgondolkodhatnak azon, hogy bevethető lehetne az egészségre káros túlsúly és a metabolikus szindrómák kezelésénél.

5. Kezeli a szexuális diszfunkcionalitást

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a koreai vörös ginzen képes fokozni a szexuális izgalmat és kezelni a férfiaknál jelentkező merevedési zavarokat, számon tartják a tesztoszteron fokozók között.

Egy 2008-as összeállítás 28 klinikai vizsgálatot ismertetett, amelyek vörös ginzeng felhasználásával igyekeztek orvosolni a merevedési zavarokat. Ezek kézzelfogható bizonyítékként állnak a vörös ginzeng orvosi felhasználása mellett, de a kutatók még mindig úgy vélik, hogy további szigorú vizsgálatokra van szükség a végső következtetés levonásáig. (*)

A 28 publikációból hat esetében a vörös ginzenggel kezelt páciensek az erekciós képességeik jelentős javulásáról számoltak be, összehasonlítva a kontrollcsoport eredményeivel.

Négy tanulmány a szexuális működésre gyakorolt hatását kutatta, szintén pozitívan megerősítve a ginzeng feltételezett jótékony tulajdonságait. A dél-illinoisi Orvostudományi Egyetem, Élettani Tanszéke 2002-ben végzett kutatása azt mutatja, hogy a ginzeng (ginsenozid komponense) képes befolyásolni a péniszben az erekcióért felelős szövetek értágulatát és relaxációját. (*)

Ilyenkor nitrogén-monoxid szabadul fel az endothelsejtekből és a perivaszkuláris idegekből, amelyek közvetlen befolyással bírnak az erekciós szövetekre. Az egyetemi kutatás azt is előre jelezte, hogy a ginzengnek jelentős befolyása lehet a központi idegrendszerre és a hormonális viselkedési központra.

6. Növeli a tüdőkapacitást

A patkányokon elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a ginzeng képes csökkenteni a tüdőben lévő baktériumok számát, a résztvevő állatok eredményei alapján elmondható, hogy a növény képes orvosolni a cisztás fibrózist, amely a tüdő gyakori megbetegedése.

Ezt az elméletet egy 1997-es kutatás is igazolta, ahol két héten keresztük kezeltek patkányokat ginzeng injekciókkal, akiknek ezt követően szignifikánsan megtisztult a tüdeje a baktériumoktól. (*)

A ginzeng, egy a tüdőt támadó másik kórral, a krónikus obstruktív tüdőbetegséggel (COPD) szemben is pozitív eredményeket mutat. Ilyenkor a rossz légzés és a COPD egyes tünetei kezelhetőek a ginzeng szájon át történő alkalmazásával.

7. Csökkenti a vércukorszintet

Jó néhány tanulmány alátámasztja, hogy az amerikai ginzeng képes csökkenteni a vércukorszintet a kettes típusú cukorbetegek esetében, természetes gyógyszerként funkcionálva.

A Marylandi Egyetem Orvosi Központja szerint, azok a kettes típusú cukorbetegek, akik ginzenget vettek be magas cukortartalmú ital megivása előtt vagy fogyasztása közben, kevésbé produkáltak a vércukorszint emelkedést.

Egy másik, az Egyesült Királyságban egy emberi kognitív idegrendszerrel foglalkozó csoport által végzett kutatása azt mutatja, hogy egy órával a cukortartalmú táplálék elfogyasztását követően a ginzeng stabilizálni tudja a vércukorszintet. (*)

A kettestípusú cukorbetegség legnagyobb problémája, hogy a szervezet egyáltalán nem képes reagálni az inzulinra. Vizsgálatok támasztják alá, hogy a koreai vörös ginzeng képes a szervezetben javítani az inzulinérzékenységet, továbbá csökkenti a vércukorszintet. (*)

8. Megelőzi a rákot

Kutatások bizonyítják, hogy a tumor növekedésének meggátlásával a ginzeng hatékony ellenszere a rákos megbetegedéseknek.

Jóllehet további tesztek szükségesek a témában, a tudósok arra következtetésre jutottak, hogy a ginzeng képes a T-sejtek és az NK-sejtek (természetes ölősejtek) által érintett más sejtek immunitásának erősítésére, olyan más mechanizmusokra is pozitív hatása van, mint az oxidatív stressz, az apoptózis és az angiogenezis.

A tudományos vélekedés szerint a ginzeng hatékony ellenszere a rákos megbetegedésnek a gyulladáscsökkentő és tumornövekedést gátló tulajdonságai miatt, emellett tele van antioxidánsokkal és befolyásolja a génexpressziót. (*)

Ezek alátámasztják azt az elképzelést miszerint, a ginzeng a rák természetes ellenszereként is funkcionálhat. Számtalan kutatás irányult a vastagbélrák ginzenggel való kezelésére, hiszen az USA-ban minden 21. ember személyesen érintett a kór által, élete során legalább egyszer. (*)

A kutatók a vastagbélrák területén a ginzeng bogyójának kivonatát párologtatták és az eredmények alapján elmondható, hogy a HCT-116 sejtek 98%-ban, míg az SW-480 99%-ban hatástalanításra kerültek. Az amerikai ginzeng gyökerének kivonatával végzett hasonló tesztek szintén ilyen eredményeket produkáltak. (*)

9. Erősíti az immunrendszert

A már felsoroltakon túl magára az immunrendszerre is jótékony hatást gyakorol – támogatja a szervezetet a fertőzések és betegségek leküzdésében.

A ginzen gyökere, szára és levele is felhasználásra kerülhet, ha a fertőzésekkel szembeni ellenállóképességét szeretnék fokozni a szervezetnek.

Több klinikai projekt is alátámasztotta, hogy az amerikai ginzeng képes kulcsszerepet játszani a sejtek teljesítményének javításában.

A ginzeng minden immunsejtet képes szabályozni, beleértve a mikrofágokat, a természetes ölősejteket, a dendritikus sejteket, a T-sejteket és a B-sejteket.

A ginzeng kivonata olyan antimikrobiális vegyületeket állít elő, amelyek védelmet nyújtanak a bakteriális és vírusos fertőzésekkel szemben. Ilyenkor a ginzeng poliacetilén vegyülete lép működésbe.

Az egerek bevonásával végzett kutatások bebizonyították, hogy a vesében, lépben és a vérben lévő baktériumok mennyisége is csökkenthető általa.

A ginzeng kivonata az egereket ugyancsak megvédte a gyulladásos, szeptikus sokktól bekövetkezett elhalálozástól. (*) Riportok készültek arról, hogy olyan vírusokkal szemben, mint az influenza, a HIV és a rotavírus is képes a ginzeng védelmet biztosítani.

10. Menopauza tüneteinek enyhítése

A menopauzát számtalan kellemetlen jelenség kíséri, csak néhányat említve: hőhullámok, éjszakai izzadás, hangulatváltozások, ingerlékenység, szorongás, depresszió, hüvelyszárazság, csökkent nemi vágy, súlygyarapodás, álmatlanság és a haj elvékonyodása.

Több bizonyíték van arra, hogy a ginzeng képes ezen nehézségek tompítására, mintegy a menopauza kezelési terv részeként. A legkülönbözők klinikai tesztek szisztematikus áttekintése során arra a következtetésre jutottak, hogy három különböző irányba indultak el a szakértők.

A placebo csoporttal összehasonlításban, a koreai vörös ginzeng hatékonyan növeli a változókorban lévő nők szexuális vágyát, ezenkívül javítja a közérzetet és az általános egészségügyi állapotot, mindeközben csökkenti a menopauza tüneteit a Kupperman index és a Menopauza Értékelési Skálája szerint is.

Egy másik tanulmányon azonban nem talált szignifikáns eltérést a ginzenggel, illetve placebóval kezelt csoport alanyainak hőhullámai között.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.