Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
3.200 Ft
Menny.:db
Kép 1/4 - sefkes-szakacskes-westmark
Kép 2/4 - sefkes-szakacskes-westmark
Kép 3/4 - sefkes-szakacskes-westmark
Kép 4/4 - sefkes-szakacskes-westmark
sefkes-szakacskes-westmark
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Westmark séfkés 20 cm

3.200 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Kiemelkedően fontos kategória, mivel a gyakorlatban ezekből a késekből használunk a legtöbbet. Az idők folyamán letisztult, jellegzetes formájuk, markolat- és pengekialaktásuk optimális vágást tesz lehetővé.
Mesterszakácsok, kezdők és háziasszonyok egyaránt nélkülözhetetlen eszköznek tartják ezeket a munkakéseket. A leginkább használt méretek 18-26 cm között vannak, de léteznek akár 36 cm pengehosszú mesterdarabok is.
A legjobb minőségű séfkések rozsdamentes, kovácsolt nemesacélból készülnek, de ár-érték arányuk miatt elég népszerűek a kissé szerényebb minőségű hengerelt acélkések is. 
A kezdők legjobb, ha elsőnek a hengerelt acélból készült séfkéseket választják. Ezekkel késekkel tudják ugyanis a vágás és élkarbantartás (fenés) alapjait elsajátítani. .

A szakács késeket, ugyanúgy mint minden kést, érdemes karbantartani, hogy minél tovább használhasd. Ezekre figyelj a szakácskés használata után:

  • Soha ne hagyd a séf kés pengéjét vízben – annak ellenére, hogy a pengék túlnyomórészt rozsdamentesek, a vizet hosszú időn keresztül nem bírják és elkezdenek rozsdásodni. 
  • A szakácskés tisztítására ne használj mosogatószert.
  • A kés pengéjét enyhén vizes szivaccsal tisztítsd meg, és szárítsd meg konyhai törlő segítségével. 
  • Pormentes fiókban vagy kés tartóban tárold a szakácskést is.

Minden vágáshoz ajánlott a vágódeszka használata, amellyel stabil felületet kapunk a vágáshoz. 

  1. A kés hegyét rögzítsd a vágódeszkán.

  1. Csak akkor vágj a késsel, ha az el is mozdul - maga a mozdulat legyen folyamatos és körkörös jellegű.

  1. Minden ujjad legyen a kés nyelén - fontos tudni, hogy a legnagyobb erő a kezed alatt lévő területre esik, amely a penge elejét jelenti.

  • Zöldség vagy hagyma aprításához egy kicsit másabb technikával kell használni a szakácskést.

  1. Vágd félbe pl. a hagymát.
  2. Szeleteld fel, de közben fogd le a deszkára.
  3. Vágd be enyhén ferdén.
  4. Forgasd el 90 fokkal.
  5. Szeleteld fel, ezzel pedig már fel is kockáztad.

  • Zöldfűszerek, petrezselyem aprítása

  1. Könnyebben lehet apróra vágni a leveleket, ha először csomóba szeded és többször összehajtod.
  2. Szorítsd le a deszkára, majd sűrű vágásokkal vágd fel a zöldet, így sok időt megtakarítasz.
  3. Addig folytasd a vágást, amíg el nem éred a kívánt méretű leveleket. 

Leírás

Westmark szakácskés, 20 cm-es pengével, anyaga rozsdamentes acél, a kés méretei: 335 x 25 x 50 mm.

Jellemzői:
- pengevédővel van ellátva;
- antibakteriális;
- a pengén csúszásmentes réteg van;
- nyele ergonomikus.