Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
590 Ft
Menny.:db
Kép 1/2 - tea-rendeles-zold-tea-java-ps-sunda-purwa
Kép 2/2 - tea-rendeles-zold-tea-java-ps-sunda-purwa
tea-rendeles-zold-tea-java-ps-sunda-purwa
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Zöld tea · Java · PS · SUNDA PURWA - 50g

590 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Dethlefsen & Balk 1836
Várható szállítás: 2022. július 06.

A jáva teát tipikusan veséhez, májhoz, epehólyaghoz kapcsolódó betegségekhez használták, ezenkívűl magas vérnyomás és magas koleszterin ellen is jótékony hatású. Felgyorsítja az anyagcserét. Elősegíti a káros salakanyagok és a zsírsejtek azonnali elégetését. A jáva teának vízhajtó hatása is van: segít megszabadulni a testünkben fölhalmozódott felesleg. Dél-kínai tenger és a Csendes-óceán között fekvő Indonézia Malajziától Pápua Új-Guineáig húzódó szigetekből áll.  A két legnagyobb szigeten, Jáván és Szumátrán vannak a fő teaültetvények.

A 17. század elején a Holland Kelet-indiai Társaság volt felelős az új teaültetvények telepítéséért. Kezdetben Kínából származó magokat használtak, de ezek nem fejlődtek megfelelően, ezért később India Asszámból való cserjékkel kísérleteztek. 

Leírás

Indonézia :

Dél-kínai tenger és a Csendes-óceán között fekvő Indonézia Malajziától Pápua Új-Guineáig húzódó szigetekből áll.  A két legnagyobb szigeten, Jáván és Szumátrán vannak a fő teaültetvények. A 17. század elején a Holland Kelet-indiai Társaság volt felelős az új teaültetvények telepítéséért. Kezdetben Kínából származó magokat használtak, de ezek nem fejlődtek megfelelően, ezért később indiaiAsszámból való cserjékkel kísérleteztek. A növény később Szumátrára is eljutott, és a legutóbbi években Celebesz szigetén is termesztésbe fogtak.  A 2. világháborúig az európai és brit piacokat az indonéz fekete teák uralták, fej fej mellett az indiai és ceyloni teákkal.  A háború azonban elpusztította a sziget iparát és a teatermelés jelentős részét.  Az 1980-as évek elején elkezdődött a rehabilitációs program. Az Indonéz Teatársaság megalakítása elősegítette az ipar újjáélesztését, a gyárak újrafelszerelését , az ültetvényeknek a jobb minőséget adó teaklónok ültetésével történő rehabilitációját, valamint a létesítmények fejlesztését és a termelés növelését. A múltban csupán tradicionális teákat gyártottak, de a filteres zacskós teák iránti kereslet miatt a termelők a CTC termelés felé fordultak.  Jelenleg több üzemben több mint 15 ezer tonnányi teát termelnek évente, amelynek nagyobb része exportra készül. A zöld tea termelése a kilencvenes években kezdődött, és valószínűleg növekedni fog az elkövetkezendő években, mert világszerte egyre inkább felismerik a zöld tea egészségre gyakorolt jótékony hatását.  Jelenleg a zöldtea-termés nagy részé  jázmintea, főként a hazai piacon értékesítik. Főleg instant italként, dobozos és üveges kiszerelésben forgalmazzák.

Jáva szigetén tízezer hektáron termesztenek teát, Szumátrán és a többi szigeten pedig további 60 ezer hektárnyi területet borítanak a teaültetvények A száraz, enyhe éghajlatnak köszönhetően a cserjék egész évben hajtanak, de a legjobb termést júliusban, augusztusban és szeptemberben takarítják be. A termés aránya ma 60%-ban zöld, 40%-ban fekete tea. A fekete teák nagy részét exportálják a Jakartában hetente rendezett árveréseken. A hagyományos felvásárlőpiac mindig is az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok, Auszrália, a Közel-Kelet, Németország, Pakisztán, Szingapur és Japán voltak, míg Oroszország, a volt szovjet tagállamok és Lengyelország csak a közelmúltban csatlakoztak a vevők közé. Az elmúlt évtizedben egyenletesen nőtt az export Indonézia a világ teljes exportjának 12%-át teszi ki.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.