Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kép 1/4 - edesburgonyas-humusz
Kép 2/4 - edesburgonyas-humusz
Kép 3/4 - edesburgonyas-humusz
Kép 4/4 - edesburgonyas-humusz
edesburgonyas-humusz
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Édesburgonyás Humusz

A hummuszból a klasszikus is nagy kedvencünk, de ez az édesburgonyás egy jó csavart ad neki. Esti beszélgetéshez, vendégvárónak, de egy könnyed nyári ebédnek is kiváló.

A kapcsolódó termékeknél az alapanyagok megrendelhetőek.

Elkészítés

Hozzávalók : 

1 közepes édesburgonya

1 zöldcitrom

2 ek. Olivaolaj

1 gerezd fokhagyma

1-1 csipet curry, kurkuma ,pirospaprika , szerecsendió és fahéj

200g Humusz

Só, bors

Elkészítés :

Főzzük meg héjastul a burgonyát ,és még melegen hámozzuk meg. Hagyjuk kihülni. (Vagy 180fokon süssük puhára sütőben)

Facsarjuk ki a zöldcitrom levét. Vágjuk kis kockákra a burgonyát ,és tegyük turmix-vagy robotgépbe. Adjuk hozzá az olívaolajat,a fokhagymát és a fűszereket. Jó krémes állaga legyen, ha kell, adjunk hozzá  vizet. Sózzuk ízlés szerint meg .

Pürésítsük, majd keverjük össze a humusszal. Tálaláskor locsoljuk rá a zöldcitrom levét, hintsük meg sóval és borssal, és megszórhatjuk apróra vágott korianderrel, vagy szezámmaggal .

Pitával, chipsszel vagy zöldségdarabokkal is tunkolhatjuk.

Hűtőben 1 hétig el áll!