Elkészítés
Hozzávalók :
1 közepes édesburgonya
1 zöldcitrom
2 ek. Olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
1-1 csipet curry, kurkuma ,pirospaprika , szerecsendió és fahéj
200g Humusz
Só, bors
Elkészítés :
Főzzük meg héjastul a burgonyát ,és még melegen hámozzuk meg. Hagyjuk kihülni. (Vagy 180fokon süssük puhára sütőben)
Facsarjuk ki a zöldcitrom levét. Vágjuk kis kockákra a burgonyát ,és tegyük turmix-vagy robotgépbe. Adjuk hozzá az olívaolajat,a fokhagymát és a fűszereket. Jó krémes állaga legyen, ha kell, adjunk hozzá vizet. Sózzuk ízlés szerint meg .
Pürésítsük, majd keverjük össze a humusszal. Tálaláskor locsoljuk rá a zöldcitrom levét, hintsük meg sóval és borssal, és megszórhatjuk apróra vágott korianderrel, vagy szezámmaggal .
Pitával, chipsszel vagy zöldségdarabokkal is tunkolhatjuk.
Hűtőben 1 hétig el áll!
Vélemények
Paraméterek
Tápanyagtartalom (1 adag) | |
kcl | 236 |
ch | 44.4 g |
fehérje | 5.2 g |
zsír | 4.4 g |